ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ Ιδρυτική διακήρυξη του Ενιαίου Αντιμνημονιακού Μετώπου: 'Για την εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία'

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ Ιδρυτική διακήρυξη του Ενιαίου Αντιμνημονιακού Μετώπου: 'Για την εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία'

Με στόχο τον συνασπισμό όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας, βασικά αυτών που κινούνται στο αριστερό μέρος του πολιτικού φάσματος, αλλά και την αναγόρευσή της ως της μοναδικής πραγματικά αριστερής κυβερνητικής πρότασης η Αριστερή Πλατφόρμα, ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι "Θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων".

Στόχος του νέου κόμματος το 15-20% στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, δηλαδή το μισό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του περασμένου Φεβρουαρίου, αλλά πολλά εξαρτώνται του ποιος θα ηγηθεί του νέου σχήματος.

Ο Π.Λαφαζάνης είναι ένας ειλικρινής και συνεπής πολιτικός, αλλά δεν κάνει "γκελ" στις μικρές ηλικίες μεταξύ 18 και 40 εών, όπου ο Α.Τσίπρας κερδίζει μέχρι και 70%! Μόνο ένας Γ.Βαρουφάκης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Α.Τσίπρα, αλλά απέχει από την ιδεολογική πλατφόρμα του νέου κόμματος.

Βέβαια θα περιμένουμε και θα δούμε. Πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει και "κότσια" και είναι νέα για να μπορέσει να σταθεί ικανοποιητικά απέναντι στον Α.Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος

"Ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμα του εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη και κύρια υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τήρηση , μαζί με τα παλιά μνημόνια και του νέου τρίτου μνημονίου της σκληρής λιτότητας και της σκληρής υποτέλειας της χώρας, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του.

Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού.

Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ή τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης.

Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας.

Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας".

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ