«Βόμβα» στην Τερέζα Μέι από την ΕΕ - Ζητούν 50 δισ. στερλίνες για το Brexit

«Βόμβα» στην Τερέζα Μέι από την ΕΕ - Ζητούν 50 δισ. στερλίνες για το Brexit

Οι Ευρωπαίου ζητούν 50 δισ. στερλίνες για το Brexit γεγονός που έχει κάνει έξαλλη την Τερέζα Μέι. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, απέρριψε τις «σκληρές απαιτήσεις» των Βρυξελλών για τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το telegraph.co.uk.

Μάλιστα, πολιτικοί και από τις δύο πλευρές του Καναλιού της Μάγχης προειδοποιούν πως οι διαπραγματεύσεις μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή.

Η πρωθυπουργός είπε πως ο «χάρτης» που έγινε γνωστός χθες μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αποτελεί απλά μια διαπραγματευτική θέση, εμμένοντας στις θέσεις της (που είναι ήδη γνωστές) για το αδασμολόγητο εμπόριο ή τον τερματισμό της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών.

Όταν ερωτήθηκε από την εφημερίδα για τους φόβους πως η Βρετανία θα μπορούσε να εκφοβιστεί από τις Βρυξέλλες, αντέτεινε πως η επανεκλογή της από τους πολίτες θα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μια καλή συμφωνία με την Ένωση.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Telegraph, οι ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ απαίτησαν από τη Βρετανία να πληρώσει έναν «λογαριασμό» για την έξοδό της (Brexit bill) ύψους 50 δισεκατομμυρίων στερλινών.

Επίσης υπέδειξαν στη Μέι πως δεν θα υπάρξει συμφωνία για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ αν δεν αποδεχθεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός ότι το Ευρωδικαστήριο θα αποφασίζει για τις διενέξεις. Επιπλέον, χαρακτήρισαν ως «ψευδαίσθηση» την εντύπωση πως η Βρετανία θα μπορούσε να ρίξει τον σπόρο του διχασμού σε χώρες-μέλη της ΕΕ, σαν εκβιασμό για να κερδίσει μια καλή συμφωνία.

Κληθείσα, επίσης, από το ίδιο μέσο να σχολιάσει τις εν λόγω απαιτήσεις των Βρυξελλών, η Μέι απάντησε πως πρόκειται για «τις δικές τους κατευθυντήριες γραμμές, όπως έχουμε και εμείς τις δικές μας».

«Αυτό που έχει σημασία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ένας ισχυρός πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, με ισχυρή εντολή από τον λαό του για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική μας θέση και να διασφαλίσει πως θα έχουμε αυτή την πιθανή συμφωνία», υπογράμμισε η πρωθυπουργός.

 

http://www.pronews.gr/portal/20170430/world/eyropaiki-enosi/56/vomva-stin-tereza-mei-apo-tin-ee-zitoyn-50-dis-sterlines-gia

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ