Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: 'Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας'

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: 'Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας'

Στα πλαίσια δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, θα οργανώσει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: "Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας."   

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα εφαρμοστεί από τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από μέλη του Δικτύου με ψυχοκοινωνική ειδίκευση.  

 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 8 δίωρες – πρωινές - εβδομαδιαίες συναντήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 15 άτομα. Ο χώρος και ο χρόνος του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα όπως:

Επιθετικότητα
Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας – Ενεργητική Ακρόαση
Συναισθήματα
Θέτοντας όρια και κανόνες
Διαχείριση συγκρούσεων
Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας 

 

Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιχνίδια ρόλων, ο καθένας θα επιχειρήσει να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ζει την εμπειρία τού να είναι γονιός.
Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 20 Νοεμβρίου 2017. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας στην οδό Μητροπόλεως 44, Βέροια, στον 5ο όροφο, στα γραφεία 4 και 8 καθώς και ηλεκτρονικά με το παρακάτω συνημμένο αρχείο.

Συμπληρωμένη η αίτηση αποστέλλεται στα e-mail:
dimitra.tsitsa@imathia.pkm.gov.gr ή kalaitzidou.ale@imathia.pkm.gov.gr ή kalaitzidou.ath@imathia.pkm.gov.gr ή κατατίθεται στα προαναφερόμενα γραφεία της υπηρεσίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2331350175, 2331350138, 2331350223   

http://www.formother.gr/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/601-biomatiko-seminario-me-thema-

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ