Με επτά χορωδίες το 1ο Πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ από το «Μονόγραμμα» της Βέροιας

Με επτά χορωδίες το 1ο Πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ από το «Μονόγραμμα» της Βέροιας

Με τη συμμετοχή επτά χορωδιών, διοργανώνεται το 1ο Πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ Βέροιας «Παράλληλες φωνές…» από το φωνητικό-οργανικό σύνολο «Μονόγραμμα», το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Για τη διοργάνωση έδωσαν χθες το απόγευμα συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του «Μονογράμματος» Αλέκα Ανανιάδου, η γραμματέας Ευγενία Πάσχου και ο μαέστρος, μουσικός Πέτρος Ρίστας.Στο φεστιβάλ συμμετέχουν με τη σειρά που θα εμφανιστούν οι χορωδίες: Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρας, Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Μουσικού Σχολείου Βέροιας, «Μουσική Πολυφωνία», Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, «Ηχώ Βερόης» και «Μονόγραμμα».

Η πρόεδρος κ. Ανανιάδου-Βαφείδου αναφέρθηκε στο ιστορικό του φωνητικού τους Συλλόγου, που ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια και έχει ήδη στο ενεργητικό του οκτώ διοργανώσεις εκδηλώσεων και μουσικών παραστάσεων καθώς και συμμετοχές, εκτός Βέροιας και Ημαθίας.«Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή τη συνάντηση φιλοδοξώντας να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός, φιλοξενώντας ακόμη περισσότερες χορωδίες στο μέλλον» τόνισε η πρόεδρος.

Ευχαρίστησε επίσης θερμά, το Δήμο Βέροιας για την οικονομική στήριξη, την ΚΕΠΑ για την παραχώρηση της «Στέγης» και τους πάνω από 20 χορηγούς του φεστιβάλ, που βοήθησαν παρά τους δύσκολους καιρούς, όπως είπε, αφού χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να στηριχθεί αυτή η διοργάνωση.

Τέλος, κάλεσε το κοινό, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στη Στέγη, με τη βεβαιότητα ότι αυτό που θα δουν θα τους αποζημιώσει.

Πρωτοποριακό χαρακτήρισε το φεστιβάλ ο μαέστρος Πέτρος Ρίστας, ο οποίος μίλησε ως μουσικός για το χορωδιακό τραγούδι, ενώ αναφέρθηκε και στα ευεργετήματα των χορωδών, σε μουσικά σύνολα γενικότερα, αφού ,πέρα από το κοινωνικό και μορφωτικό κομμάτι, η συμμετοχή σε μια χορωδία λειτουργεί και αγχολυτικά.

Ερωτήματα-απορίες, για την επιλογή της Στέγης και όχι του Χώρου Τεχνών για μια διοργάνωση με τόσους φιλοξενούμενους, εκφράστηκαν από εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ. Ο κ. Ρίστας διευκρίνισε ότι εξ’ αρχής, οι ίδιοι ζήτησαν τη Στέγη και ότι ο σχεδιασμός της ΚΕΠΑ γίνεται από την έναρξη της χρονιάς. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή χώρου, λίγες ημέρες πριν το φεστιβάλ και για τεχνικούς λόγους, όπως αναφέρθηκε. Να σημειωθεί, τέλος, ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σοφία Γκαγκούση


 

http://laos-epea.gr/ekdiloseis/item/57125-to-savvato-11-noemvriou-sti-stegi-me-epta-xorodies-to-1o-panellinio-xorodiako-festival-apo-to-monogramma-tis-veroias.html

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ