Αγιορείτικη συνταγή: Κέικ με πορτοκάλι και σταφίδες αλάδωτο

Αγιορείτικη συνταγή: Κέικ με πορτοκάλι και σταφίδες αλάδωτο

Για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας το Orthodox Planet σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλο ένα αλάδωτο γλύκισμα. Κέικ με πορτοκάλι και σταφίδες «ενισχυμένο» με καρύδια και αρωματικά για πιο πλούσιο άρωμα και γεύση. Δοκιμάστε το!

 



Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι
  • Χυμός πορτοκάλι ή νερό (όσο «πάρει» – περίπου 1½ κούπα)
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού (κοφτή) σόδα
  • 3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/3 κουτ. του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα σταφίδες (μουλιασμένες σε νερό ή κονιάκ)
  • Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού



Προετοιμασία:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη σόδα και το μπέικιν. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° Κελσίου για 1 ώρα περιπου. (Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν το κέικ μας είναι έτοιμο).

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρουμε με λωρίδες από γλυκό πορτοκάλι.

 

 

http://orthodoxplanet.com/2017/04/11/agioreitiki-sintagi-keik-me-portokali-kai-stafides-aladoto/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ