Ακμή ενηλίκων: Πώς θα την αντιμετωπίσουμε;

Ακμή ενηλίκων: Πώς θα την αντιμετωπίσουμε;

Για την ακμή ενοχοποιούνται κυρίως γενετικοί παράγοντες, ενώ σπανιότερα ορμονικές διαταραχές και η χρήση φαγεσωρογόνων καλλυντικών. Επιβαρυντικά δρουν επίσης το χρόνιο στρες, η ακατάλληλη διατροφή και το κάπνισμα.

Η ακμή των ενηλίκων διαφέρει από την εφηβική, με την έννοια ότι το δέρμα είναι πιο ξηρό, πιο τραχύ και πιθανότατα έχει λεπτές γραμμές ή ρυτίδες. Ωστόσο, η αιτία της παραμένει ίδια: το φράξιμο των πόρων είτε εξαιτίας της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες είτε λόγω της υπερκεράτωσης (ο πολλαπλασιασμός των νεκρών κυττάρων στους πόρους).

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των ενήλικων γυναικών που έχουν ακμή, και συνήθως πρόκειται για κύστες, αυτό που λέμε «εσωτερικά σπυράκια», που διαρκούν αρκετό καιρό και ενίοτε πονάνε.Οι περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες βρίσκονται στο πρόσωπο, το στήθος και την πλάτη, γι’ αυτό η ακμή εμφανίζεται σε αυτές τις περιοχές.

Ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων η ακμή διακρίνεται σε ήπια, μέτρια και σοβαρή.Όποιας έντασης και να είναι αυτά που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε είναι:
* Να τρίβουμε ή να πλένουμε υπερβολικά το πρόσωπό μας.
* Να σπάμε τα σπυράκια.
* Να πιάνουμε ή να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με βρόμικα χέρια.
* Να χρησιμοποιούμε καλλυντικές συνθέσεις με λιπαρές ουσίες.
* Να χρησιμοποιούμε «σκληρές» συνθέσεις που αφυδατώνουν το δέρμα και καταστρέφουν τον υδρολιπιδικό ιστό του και την άμυνά του.
* Να απογοητευόμαστε αν δε δούμε γρήγορα αποτελέσματα με κάποια αγωγή ή προϊόν. Το δέρμα μας χρειάζεται τουλάχιστον 28 ημέρες για να ανανεωθεί, οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε μια αγωγή τουλάχιστον 2 μήνες.

10 συστατικά που βοηθούν δραστικά είναι:

1. Πρόπολη
2. Σαλικυλικό οξύ
3. Ιχνοστοιχεία (ψευδάργυρος, μαγνήσιο)
4. Εκχύλισμα μολόχας
5. Εκχύλισμα St John’s Wort (βαλσαμόχορτο)
6. Mενθόλη
7. Εκχύλισμα καμφοράς
8. Βιταμίνη Α
9. Άργιλος
10. Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο

 

 

http://omorfamystika.gr/beauty/%CE%B1%CE%BA%CE%BC%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BF/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ