Αργεντινή: Συνεχίζεται το θρίλερ με το χαμένο υποβρύχιο

Αργεντινή: Συνεχίζεται το θρίλερ με το χαμένο υποβρύχιο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του υποβρυχίου San Juan του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στο νότιο Ατλαντικό από τις 15 Νοεμβρίου. Οι αρχές τονίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης καθώς τα 44 μέλη του πληρώματός του, εφόσον είναι εν ζωή, θα μπορούσαν να αντιμετωπίζουν έλλειψη οξυγόνου. 

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι αναλύσεις της «υδροακουστικής ανωμαλίας» που καταγράφθηκε στην περιοχή όπου έπλεε το υποβρύχιο San Juan την 15η Νοεμβρίου, φέρουν τα χαρακτηριστικά μιας «έκρηξης». 

Σε μια έκθεση που έλαβε την Πέμπτη το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής γίνεται λόγος για ένα «αφύσικο περιστατικό, σύντομης διάρκειας και βίαιου χαρακτήρα, που δεν οφείλεται σε κάποια πυρηνική δραστηριότητα, αλλά που φαίνεται να αντιστοιχεί σε μια έκρηξη» εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, Ενρίκε Μπάλμπι.

εν τω μετααξύ αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εντόπισε ένα αντικείμενο κοντά στην περιοχή απ΄όπου το αγνοούμενο υποβρύχιο, έστειλε το τελευταίο σήμα του, ωστόσο ανάλυση των δεδομένων από το αμερικανικό ΠΝ έδειξε ότι το αντικείμενο «δεν είναι το χαμένο υποβρύχιο».

Πρόσωπο που ταξίδεψε με το αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε επιχείρηση έρευνας πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως το αντικείμενο δεν μπορεί να αναγνωριστεί και πως δεν είναι γνωστό αν έχει σχέση με το ARA San Juan, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα μαζί με τα 44 μέλη πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό.

Το αεροσκάφος, P-8A Poseidon, επέστρεψε στη βάση του στην Μπαΐα Μπλάνκα, στην Αργεντινή την Τετάρτη. Ήταν ένα από τα δεκάδες ναυτικά και αεροπορικά μέσα της Αργεντινής και άλλων χωρών που αναζητούν το υποβρύχιο. 

Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αργεντινή, δήλωσε ότι το αντικείμενο αυτό δεν είναι το χαμένο υποβρύχιο, επικαλούμενος ανάλυση των δεδομένων από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία προσφέρθηκε να στείλει ωκεανογραφικό πλοίο στα ανοικτά της Αργεντινής για να συμμετάσχει στις έρευνες ανεύρεσης του υποβρυχίου San Juan, ενώ με τη ρωσική συμβολή, ο αριθμός των κρατών που συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης φτάνει τα δεκατρία. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής, βοήθεια έχουν προσφέρει η Γερμανία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Νορβηγία, το Περού, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουρουγουάη.
 

 

 

http://www.tanea.gr/news/world/article/5489863/synexizetai-to-thriler-me-to-xameno-ypobryxio/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ