ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ ΤΟ 19ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ! «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!»

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ ΤΟ 19ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ! «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!»

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ ΤΟ 19ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ! «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!» – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑΪΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!  

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται τόσο η οικογένεια όσο και η 19χρονη Ελληνίδα που  συνελήφθη από τις Αρχές στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μεταφέροντας 2,5 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 300.000 δολαρίων, στο σακίδιο που είχε στην πλάτη της.

Η κοπέλα ζητάει να επικοινωνήσει με τους δικούς της. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται οι φίλοι της 19χρονης κοπέλας, που έκανε παρέα το τελευταίο διάστημα, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και της Αθήνας.

«Βοηθήστε με! Αγόρασα ένα σακίδιο πλάτης στην Αντις Αμπέμπα και έχω εμπλακεί σε μεταφορά κοκαΐνης. Δεν ήξερα ότι περιείχε ναρκωτικά»!

Το τηλεφώνημα που έγινε το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου

Το τηλεφώνημα αυτό από την 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης, όπως αποκαλύπτει η Alphafreepress, έγινε στο προξενείο της χώρας μας στη χώρα αυτή, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου. 

 

19xroni-hong-kong

 

Είχαν ήδη φωτογραφίσει και βιντεοσκοπήσει την 19χρονη

Είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες από τη σύλληψη της 19χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου από τη Μυτιλήνη από τους τελωνειακούς του αεροδρομίου του Χονγκ Κόνγκ και ήδη μπροστά σε κάμερα και φωτογραφικούς φακούς είχαν επιδείξει το περιεχόμενο του σακιδίου της.

Έντρομη η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από το προξενείο

Έντρομη η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία στα 19της χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ βαριά κατηγορία σε μια ξένη, μακρινή χώρα, ζήτησε βοήθεια από το ελληνικό προξενείο στο Χονγκ Κόνγκ.

Όταν την ρώτησαν οι διπλωματικοί υπάλληλοι τι είχε συμβεί, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress, η 19χρονη Ειρήνη, τους έδωσε τη δική της εξήγηση για όσα είχαν συμβεί.

 

Στην Αντις Αμπέμπα της Αιθιοπίας αγόρασα το σακίδιο

«Ταξίδεψα αεροπορικώς από την Αθήνα με τελικό προορισμό το Χονγκ Κονγκ, μέσω Αιθιοπίας.

Όταν κατέβηκα από το πρώτο αεροπλάνο στην Αντις Αμπέμπα, αγόρασα από ένα κατάστημα ένα σακίδιο πλάτης για να τοποθετήσω τα προσωπικά μου αντικείμενα.

 

Όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με σταμάτησαν

Όταν έφθασα στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, με σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν στα εσωτερικά τοιχώματα όπως μου είπαν δύο κιλά και 600 γραμμάρια σκόνης. Είπαν ότι πρόκειται για κοκαΐνη και ότι θα τη στείλουν στο Χημείο τους για να έλθει και από εκεί η απάντηση».

Έχει υποστεί ένα πρώτο σοκ λέει ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ 

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, Ιωάννης Μαλούκος, ανέφερε σε ηλεκτρονική εφημερίδα ότι η 19χρονη Ειρήνη έχει υποστεί ένα πρώτο σοκ, λόγω του επεισοδίου της στο αεροδρόμιο και θέλει σύντομα να τελειώσουν όλα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρος για τον χρόνο που θα χρειαστεί η υπόθεση μέχρι να φτάσει στα δικαστήρια του Χονγκ Κονγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως πάρει περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε:

«Δεν συζητήσαμε καθόλου τι ακριβώς έγινε στο αεροδρόμιο. Καταλαβαίνετε ότι ο δικός μου ο ρόλος ως προξένου δεν είναι το κομμάτι το ποινικό της υπόθεσης, οπότε δεν συζητήσαμε πως έγιναν τα πράγματα. Δεν μου ζήτησε κάτι συγκεκριμένο, ενώ είναι αρκετά ευχαριστημένη από τις συνθήκες κράτησης της. Συγκεκριμένα, την ρώτησα εάν έχει κάποιο αίτημα, κάποιο παράπονο που θα μπορούσα να μεταφέρω στη διεύθυνση των φυλακών και δεν ήθελε κάτι. Υποθέτω ότι θα ήθελε να προχωρήσει αυτή η υπόθεση και να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως προφανώς δεν εξαρτάται από εκείνη ή από μένα. Ο ρυθμός που θα προχωρήσουν οι δικαστικές διαδικασίες, όπως και στην Ελλάδα, θα πάρει αρκετό διάστημα. Δεν ξέρω εάν το Χονγκ Κονγκ έχει μία από τις αυστηρότερες νομοθεσίες περί ναρκωτικών, αυτό που ξέρω είναι ότι θα παίξει ρόλο η ποσότητα και το είδος του ναρκωτικού».

Και συνέχισε ο κ. Μαλούκος:

«Έχω μιλήσει με τους γονείς της, καθώς το Χονγκ Κονγκ είναι μια πολύ ακριβή πόλη, οι παρεχόμενες υπηρεσίες κοστίζουν πολύ και φυσικά είναι ένα μείον το κόστος της πόλης. Θα την ξανά δω σύντομα, καθώς η Προξενική Αρχή φροντίζει να διατηρεί την επαφή και την επικοινωνία, ανεξάρτητα από την οποία εξέλιξη υπάρξει, που μπορεί να μην είναι τόσο σύντομη σε νομικό επίπεδο. Το Προξενείο θα φροντίσει να βρίσκεται σε επαφή με την Ελληνίδα πολίτη».

 

Τι είπε η Ειρήνη στον Έλληνα γενικό πρόξενο του Χονγκ Κονγκ και τι ζήτησε 

Σε μια πρώτη επικοινωνία με τον Έλληνα γενικό πρόξενο του Χονγκ Κονγκ, η Ειρήνη τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές ανηλίκων, όπου κρατούνται κορίτσια ηλικίας 14 έως 21 ετών και ότι θέλει να έρθει σε επαφή με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Η 19χρονη είπε επίσης στον γενικό πρόξενο ότι οι συνθήκες κράτησης της εκεί είναι καλές, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μιλήσει με τους γονείς της Δευτέρα.

Οι γονείς της από την άλλη πλευρά δεν μπορούν να πιστέψουν πως η κόρη τους έφτασε να συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ και με τόση μεγάλη ποσότητα σκληρών ναρκωτικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικοί της άνθρωποι έχουν ενημερωθεί από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας για το κόστος της πόλης της Ασίας και ήδη έχουν αρχίσει να επικοινωνούν με όλους τους συγγενείς, αλλά και με φίλους, προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για τα δικαστικά έξοδα που θα χρειαστεί η 19χρονη κοπέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χονγκ Κονγκ, είναι η έκτη ακριβότερη πόλη του κόσμου, καθώς το ενοίκιο για ένα τριάρι αγγίζει τα 5.300€, ενώ η μέση τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στο 1,7€/λίτρο. Με αυτές τις τιμές, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πόσο θα κοστίζει η υπεράσπιση της 19χρονης από έναν ντόπιο δικηγόρο…

 

Τι λένε οι φίλοι της 19χρονης από την Μυτιλήνη

Οι φίλοι της 19χρονης από την Μυτιλήνη μιλούν για ένα κορίτσι φυσιολογικό, το οποίο, όσο βρισκόταν στο νησί της Λέσβου, δεν είχε δείξει τίποτα το ανάρμοστο ή το αντικοινωνικό -το αντίθετο, έκαναν λόγο για μια κοπέλα ευδιάθετη, η οποία τους ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες την απόφασή της για σπουδές στην Καλαμάτα.

Μάλιστα, οι φίλοι της,  τόνισαν ότι η 19χρονη, αφότου έφυγε για σπουδές στην πόλη της Μεσσηνίας, λίγο καιρό μετά, έμαθαν ότι κέρδισε έναν διαγωνισμό ταξιδιών, τον «World Stars», όμως κανείς τους δεν πιστεύει ότι η φίλη τους όντως συμμετείχε σε τέτοιον διαγωνισμό, παρά μόνο υπογραμμίζουν ότι γνώρισε έναν άτομο και έπειτα ξεκίνησε τα… παράξενα ταξίδια της.

Κινδυνεύει με ισόβια μέχρι και με θανατική ποινή

Το μοντέλο κινδυνεύει με ισόβια, ακόμη και με θανατική πονή αν καταδικαστεί, διότι η εκεί νομοθεσία είναι ιδιαίτερα σκληρή όσον αφορά στην διακίνηση ναρκωτικών.

Και γι’ αυτό φαίνεται πως… υπάρχει λόγος. Ποιος είναι αυτός; Μα τα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που δρουν με φρενήρεις ρυθμούς στην περιοχή. Κρύβεται ένα από αυτά πίσω από το προσωπικό δράμα της 19χρονης κοπέλας;

montelo

Ο ιερέας που «ξεγυμνώνει» τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών!
Ο πατέρας Τζον Γουίδερσπουν είναι βέβαιος. Είναι καθολικός ιερέας κι έχει το πρωσονύμιο «ο Άγιος των φυλακισμένων στο Χονγκ Κονγκ«.
Τα τελευταία τρία χρόνια άρχισε μια ιδιαίτερη καμπάνια. Ζήτησε από εκείνους που έγιναν βαποράκια για χάρη σκληρών κυκλωμάτων να περιγράψουν το πώς έφτασαν «φορτωμένοι» με ναρκωτικά στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Αλλά και να αποκαλύψουν ποιοι τους στρατολόγησαν. Στόχος του, όπως και έγινε, ήταν να αποκαλύψει σε ειδικό φόρουμ τις φωτογραφίες και τα ονόματά τους.

Όταν έμαθε για το ταξίδι που έκανε το 19χρονο μοντέλο από την Αιθιοπία προς το Χονγκ Κονγκ, όπου και συνελήφθη έχοντας πάνω της 2,5 κιλά κοκαΐνη, ήξερε από την αρχή ποιος την στρατολόγησε.

foivi

Λίγες ώρες, μάλιστα, αφότου το μοντέλο είχε συλληφθεί, έγραψε στο φόρουμ:

«Η «Φοίβη» συνεχίζει να στρατολογεί γυναίκες στην Αντίς Αμπέμπα (σ.σ. η πρωτεύουσα της Αιθιοπίας) για να τις στέλνει φορτωμένες με ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ… Τις τελευταίες ημέρες συνέλαβαν πέντε γυναίκες «βαποράκια» στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Μία από την Κένυα, δύο από την Τανζανία, μία από το Περού και μία από την Ελλάδα. Οι τρεις νοτιοαφρικανές και η Ελληνίδα (ένα 19χρονο μοντέλο) ήρθαν όλες από την Αντίς Αμπέμπα«.

Τηλεοπτικός σταθμός μίλησε με τον καθολικό ιερέα. Εκείνος καταγγέλλει ότι το 19χρονο μοντέλο στρατολογήθηκε από αυτή τη γυναίκα. Δείτε τις φωτογραφίες που έχει επίσης δημοσιεύσει στο φόρουμ

foivi2

Ποια είναι η «Φοίβη» και πως στρατολόγησε το 19χρονο μοντέλο

Ονομάζεται «Φοίβη». Ανήκει σε σκληρό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αντίς Αμπέμπα, με «πλοκάμια» και δίκτυα σε ολόκληρα τον κόσμο. Ο Τζον Γουίδερσπουν τόνισε : «Ξέρω δυο άτομα στην φυλακή του Χονγκ Κονγκ που στρατολογήθηκαν από την «Φοίβη». Ξέρω τουλάχιστον δύο! Ενώ υπάρχουν και άλλα άτομα στη φυλακή που την γνωρίζουν!

Μάλιστα, ένα από αυτά είναι η γυναίκα που συνελήφθη πριν από λίγες εβδομάδες. Εγώ θα ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι το κορίτσι από την Ελλάδα στρατολογήθηκε από το ίδιο κύκλωμα, το οποίο την έστειλε εδώ όπως και τις άλλες γυναίκες. Υπάρχουν πολλές συμπτώσεις. Πιστεύω πως πρέπει να είναι αλήθεια.

Δείτε το βίντεο

 

 

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BF/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ