Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά 



Συστατικά

  • 500 γραμμάρια Βιτάμ κλασσικό
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1200 γραμμάρια αλεύρι
  • 20 γραμμάρια μαύρο ρούμι
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια για την επικάλυψη
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη 

 



 

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να μαλακώσουν, προσθέτουμε τη βανίλια και σταματάμε το χτύπημα.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το κακάο,το αλάτι, το ρίχνουμε στο μείγμα Βιτάμ και άχνης και δουλεύουμε απαλά με το χέρι τη ζύμη. Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλάθουμε κουραμπιέδες μικρούς και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τους βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς καθώς ετοιμάζουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη.
  4. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και όταν αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  5. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία του γλάσσου, καθώς δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 300 βαθμούς πριν γλασσάρουμε τους κουραμπιέδες.
  6. Αφού καλύψουμε τους κουραμπιέδες με τη σοκολάτα, τους αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο. 

 

 

http://www.vitam.gr/recipes/detail/104159/1/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ