Το ΄στοίχημα΄ ένταξης των ΑμΕΑ στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό

Το ΄στοίχημα΄ ένταξης των ΑμΕΑ στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό

Παρέμβαση διασύνδεσης των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Νάουσας πραγματοποιήθηκε σε συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή της κοινωνικής λειτουργού Ευαγγελίας Μουτσιούλη και της εργασιακής συμβούλου του ΚΠΑ ΟΑΕΔ Δέσποινας Πουρσανίδου. Η πρωτοβουλία έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας απορρόφησης των αποφοίτων των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. από την αγορά εργασίας, ως ένα «στοίχημα» της ειδικής αγωγής για την πλήρη ένταξη των αποφοίτων ΑΜΕΑ στον κοινωνικό ιστό.

 Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε η έκδοση δελτίου ανεργίας των αποφοίτων, αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις, ενημέρωση των ιδίων και των γονέων τους για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Επιπλέον, έγινε συμβουλευτική για τη διευκόλυνση της ένταξης των μαθητών στην αγορά εργασίας και συμπληρώθηκε έπειτα από ατομικές συνεντεύξεις το ατομικό σχέδιο δράσης του καθενός.

  

Τα ΕΕΕΕΚ Νάουσας ευχαριστούν την προϊστάμενη του ΟΑΕΔ Νάουσας κα Μάρκου Σταυρούλα και όλο το προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση των αποφοίτων, παρά την υπέρβαση του ωραρίου εξυπηρέτησης κοινού.

 

 

 

http://laos-epea.gr/politismos/item/58175-to-stoixima-entaksis-ton-amea-stin-agora-ergasias-kai-ston-koinoniko-isto.html

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ