Προκαλούν και πάλι οι Σκοπιανοί: «Το όνομά μας είναι «Μακεδονία»»

Προκαλούν και πάλι οι Σκοπιανοί: «Το όνομά μας είναι «Μακεδονία»»

Καμπάνια για τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ξεκίνησε η ακραία εθνικιστική οργάνωση «»Μακεδονική» Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI) που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά.Με moto: «Το όνομά μας είναι η »Μακεδονία»” το MHRMI, ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών, ενώ τοποθέτησε σχετικές γιγαντοαφίσες σε κεντρικά σημεία της πόλης των Σκοπίων. Οι καταχωρήσεις  αναφέρoυν προκλητικά: «Μην ξεγελιέστε από τους όρους»διεθνείς», «διμερή» και «συνταγματική». Εάν το όνομα της «Μακεδονίας» αλλάξει για οποιαδήποτε χρήση, θα αλλάξει παντού και για πάντα». Και σε άλλο σημείο:  «Θέλετε να αποκαλείστε «Nεομακεδόνες», «Βορειομακεδόνες»,»Σκοπιανοί»,»Βαρντατσιώτες» ή απλά «Μακεδόνες»;» 

Το MHRMI, επιτίθεται κατά της κυβέρνησης Ζάεφ ζητώντας τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, τις οποίες χαρακτηρίζει «ρατσιστικές και αντι-»μακεδονικές»»

«Αυτό που προειδοποιήσαμε επανειλημμένα τώρα ανακοινώνεται δημόσια  πως το όνομα, η ταυτότητα, η γλώσσα και η ιστορία μας αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων για να ικανοποιηθούν οι καταπιεστές μας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της πλέον ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης Σκοπιανών του Καναδά, που βασικό της έμβλημα έχει τον Ήλιο της Βεργίνας και τον χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας».

 

 

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%AF/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ