Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες από το λεμόνι.
  • Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  •  



 

Για τα ταχινοπιτάκια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον φούρνο.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 6 φύλλα.
  • Ενώνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε σε ένα φύλλο μαργαρίνη με ένα πινέλο. Απλώνουμε περίπου 1 κ.σ. από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα και 60 γρ. ταχίνι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Τυλίγουμε διαγώνια σε ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
  •  



 

  • Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψίαλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα.
  • Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι καυτά, απλώνουμε με ένα κουτάλι το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε 5-10 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

https://akispetretzikis.com/el/categories/glykes-pites-tartes/tachinopitakia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ