Ζωγράφισαν ελληνική σημαία 375 ΤΜ στην Κάλυμνο (video)

Ζωγράφισαν ελληνική σημαία 375 ΤΜ στην Κάλυμνο (video)

Την ιδέα για τη δημιουργία της σημαίας είχαν δύο αδέρφια ελαιοχρωματιστές που βρήκαν αμέσως χορηγούς αλλά και εθελοντές να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

Γαλανόλευκη σημαία με έκταση 375 τ.μ ζωγράφισαν τη Μεγάλη Δευτέρα οι κάτοικοι της Καλύμνου, στο Μαυροβούνι.Την ιδέα για τη δημιουργία της σημαίας είχαν δύο αδέρφια ελαιοχρωματιστές που πολύ σύντομα βρήκαν χορηγούς αλλά και εθελοντές να συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία τους. Οι ίδιοι ανέφεραν στο kalimnos-news.gr ότι υπάρχει και η σκέψη για συνέχιση του εγχειρήματος, με την εγκατάσατση προβολέων για τον φωτισμό της σημαίας τις νυκτερινές  ώρες.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχε γίνει στο ίδιο σημείο σημείο μία σημαία μικρών διαστάσεων που, όμως, εξαιτίας της πολυκαιρίας, είχε υποστεί φθορές. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα συμβολικό σημείο για τους κατοίκους της περιοχής καθώς εκεί έχασαν τη ζωή τους, το Πάσχα του 1980, τέσσερα άτομα λόγω έκρηξης μεγάλης ποσότητας δυναμίτιδας.

Δείτε το video που αναρτήθηκε στο kalimnos-news.gr:https://www.voria.gr/article/zografisan-elliniki-simea-375-tm-stin-kalimno-video

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ