Πούτιν για την επιχείρηση στη Συρία: Παραβιάστηκαν οι διεθνείς κανόνες

Πούτιν για την επιχείρηση στη Συρία: Παραβιάστηκαν οι διεθνείς κανόνες

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έπληξαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τους διεθνείς κανόνες».Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα εναντίον της Συρίας οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία.

«Με αυτές τις ενέργειες η Ουάσινγκτον προκαλεί μόνον ένα νέο κύμα αιτούντων άσυλο από τη Συρία και τη γύρο περιοχή», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. 

Επιπλέον, η Ρωσία ανακοίνωσε πως συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.«Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/125775/poytin-gia-tin-epixeirisi-sti-syria-paraviastikan-oi-diethneis-kanones?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ