Σε απεργία ο ΟΤΑ στις 3 Οκτωβρίου για περικοπές επιδομάτων

Σε απεργία ο ΟΤΑ στις 3 Οκτωβρίου για περικοπές επιδομάτων

Με απεργιακή κινητοποίηση και πορεία θα απαντήσει η ΔΑΣ-ΟΤΑ την Τετάρτη 3 Οκτωμβρίου με αφορμή την ψήφιση νέων μέτρων που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον νόμο 4512/2018 τον Ιανουάριο του 2018.Η συγκέντρωση θα  πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις εντεκάμιση 11:30 το πρωί με αιτήματα όπως

               α) την Μη περικοπή επιδόματος Βαρέων και ανθυγιεινών

               β) την ένταξη και άλλων ειδικοτήτων στους ΟΤΑ

               γ) την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που άυξησαν τα όρια ηλικίας και αφαίρεσαν ειδικότητες από τα ΒΑΕ

               δ) την παύση συμψηφισμού προσωπικής διαφοράς ανθυγιεινού επιδόματος

Συγκεκριμένα το άρθρο 398 του Ν.4512/2018 αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από την 1η Μαρτίου 2019 καταργούνται η παρ.1 του άρθρου 15 του ν.4024/2011, το άρθρο 67 του ν.4235/2014 ,το άρθρο 22 του ν. 4368/2016 , η παρ.8 του άρθρου 2 η παρ. 17 του άρθρου 11 του ν.4375/2016 ‘όπως και το άρθρο 98 του ν.4483/2017 καθώς και κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει το καθεστώς χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας όπως και κάθε υπουργική ή κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε κατ΄εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων .Επίσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί όλους τους νόμους και διατάξεις αυτών που αφορούν τις αποδοχές για βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων στους ΟΤΑ . Το παραπάνω γεγονός είναι η περιβόητη ‘’εναρμόρνηση’’ με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική (αφού πουθενά στην Ε.Ε δεν υπάρχει σε ισχύει καθεστός αποζημίωσης για βαρέα και ανθυγιεινά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περικόπτει το ανθυγιεινό επίδομα απ΄όλες τις κατηγορίες εργαζομένων αυτού του κλάδου, λησμονώντας πως οι υπάλληλοι του κλάδου καθαριότητας στους ΟΤΑ εργάζονται κάτω από τις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες , ανεξαρτήτου καιρικών συνθηκών και ερχόμενοι αντιμέτωποι με χιλιάδες μικρόβια.      

        Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα περί εξόδου από τα μνημόνια και της δίκαιης ανάπτυξης προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζομένους. Προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι η μεταμνημονιακή περίοδος όχι μόνο δεν θα φέρει ελάφρυνση για τους εργαζόμενους, αλλά θα περιλαμβάνει νέες επιβαρύνσεις, διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση αφορολόγητου, πετσόκομμα των ΒΑΕ.       Έχει τεράστιες ευθύνες ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχεδίο που χτύπαγε το δικαίωμα στην απεργία και τα ΒΑΕ, αφού τότε όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα των εργαζομένων αλλά γύρισε και την πλάτη στα συνδικάτα που είχαν αποφασίσει  απεργία και κλιμάκωση του αγώνα.

H ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρει εξάλλου πως δεν πρέπει να υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες,και  θα πρέπει να δυναμώσει την συσπείρωση και την ενότητα των εργαζομένων για να ανατραπεί η βαρβαρότητα που ζεί ο κλάδος σήμερα. 

 

Γιάννης Τζιτζής 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ