Το Χάλκινο Μετάλλιο ο Φίλλιπος Βέροιας στο 4o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικής Ρυθμικής

Το Χάλκινο Μετάλλιο ο Φίλλιπος Βέροιας στο 4o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικής Ρυθμικής

Eνα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός φιλοξένησε η όμορφη και ιστορική πόλη του Άργους το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 , το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Γυμναστικής.

   

Η Αισθητική ομαδική γυμναστική αποτελεί σχετικά νέο άθλημα στο χώρο της Γυμναστικής. Εστιάζει στην εκτέλεση ασκήσεων γυμναστικής με συνεχή και φυσική κίνηση του σώματος. Περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσιολογική χρήση της δύναμης. Όλες οι ασκήσεις πρέπει να εκτελούνται πλήρεις, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την ευρύτητα και την ποικιλία των ασκήσεων σε δυναμική και ταχύτητα.Η σύνθεση των προγραμμάτων περιλάμβαναν ασκήσεις που εμπεριείχαν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, χορευτικά βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες, όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυική συναρμογή και η αέναη κίνηση είναι σημαντικές. Η ομάδα αποτελείται από 6 έως 10 άτομα.

   

Πάνω από τριακόσιες αθλήτριες απ΄ όλη την Ελλάδα χάρισαν στο κοινό ένα υπέροχο θέαμα διαγωνιζόμενες για το 4ο πρωτάθλημα αισθητικής γυμναστικής, το οποίο έγινε υπό την αιγίδα της International Federation of Aesthetic Group, ενώ την διοργάνωση την ανέλαβε ο Πέτρος Διολίτσης Πρόεδρος  της ΚΕΔΑΜ. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν οι Α.Σ Διαγόρας Ρόδου η Γυμναστική Ένωση Λάρισας η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική Ελλάδος και ο Φίλλιπος Βέροιας   .

Η ομάδα του Φίλλιπου Βεροίας Αισθητικής Γυμναστικής κέρδισε  την  Τρίτη θέση με προπονήτρια την κ.Μαρία Παυλίδου .

Γράφει : Γιάννης Τζιτζής 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ